Reseptit viikolla 23

Salaatti fetajuustolla & paahdetuilla perunoilla (L,G)

Kesäinen salaatti valmistuu paahdetuista perunoista ja tuoreista kasviksista. Salaatti viimeistellään täyteläisellä fetajuustolla ja hunajakastikkeella.

Mini-halloumijuustoburgerit & rapeita lanttiperunoita (L, sis.kananmunaa)

Halloumijuustosta valmistuu loistavat burgerit ja itse tehty salsa kruunaa ne. Avokado ja paprikamajoneesi viimeistelevät kokonaisuuden.

Rapeat Wieninleikkeet, paahdettuja lohkoperunoita & coleslawta (L,G)

Perinteiset Wieninleikkeet tarjotaan paahdettujen lohkoperunoiden ja marinoidun kaalisalaatin kanssa. Annokset viimeistellään sitruunalla.

Itämaista kookosbroileria & nuudeleita (M, sis.kananmunaa)

Broileri ja kasvikset haudutetaan kypsäksi täyteläisessä kookosmaidossa. Lisäksi tarjoillaan nuudeleita.

Sitruksinen kanapasta kirsikkatomaateilla & parmesanjuustolla (L)

Lehtikaali ja kirsikkatomaatit tuovat kivan lisän tähän kanapastaan. Raikas sitruuna ja parmesanjuusto kruunaavat kokonaisuuden.

Maukas tomaattinen jauhelihabolognese & täysjyväpastaa (L)

Bolognese on arkiruokien klassikko. Lisäkkeeksi keitetään ravitsevaa täysjyväspagettia.

Salaatti revityllä tofulla & päärynällä (V)

Marinoitu fenkoli on ihana lisä tähän ruokaisaan salaattiin. Annokset viimeistellään sinappikastikkeella ja siemenillä.

Mausteinen vegaaninen chorizopata & riisiä (V,G)

Tämä resepti lennättää sinut makumatkalle Espanjaan. Chorizopadan mausteisuutta tasapainottaa riisi ja vegaaninen creme fraiche.

Uunissa paahdettua tandoorilohta, timjamiperunoita & kaalisalaattia (G,L, sis.pähkinää)

Valmis tandooritahna sopii mainiosti uunilohen kuorrutteeksi. Samalla pellillä paahtuvat kuivatulla timjamilla maustetut perunat. Lisäkkeeksi valmistetaan marinoitua kaalisalaattia.

Mausteinen tomaattinen kukkakaalicurry & basmatiriisiä (V,G)

Nam, tämä curry ei paremmalta voisi enää maistua. Herkullisia kasviksia ja reilusti mausteita samassa suhteessa - ai että! Pavut ovat oiva kasvikunnan proteiininlähde.

Pirteän sitruunainen lehtikaalipasta vegaanisella ”fetajuustolla” (V)

Ruokaisa lehtikaali ja kirpeä sitruuna sopivat mainiosti yhteen. Siemenet tuovat pastaan rapeutta ja vegaaninen “fetajuusto” kruunaa annokset.