Reseptit viikolla 39

Inkiväärillä maustettu tofukeitto (V,G)

Mausteiset keitot lämmittävät niin vatsaa kuin mieltäkin. Inkivääri tuo potkua keittoon ja sen makua tasapainottaa täyteläinen kookosmaito. Tämä resepti on yksi Vegeboksin suosituimmista resepteistä.

Tonkatsu eli japanilainen leivitetty porsaan ulkofileepihvi & riisiä (M, sis.kananmunaa)

Japani saapuu Ruokaboksiin! Porsaan ulkofileepihvi leivitetään ja paistetaan rapeaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan kaalisalaattia aasialaisin twistein ja jasmiiniriisiä.

Mausteinen katkarapukeitto kookosmaidolla (M,G, sis. äyriäisiä)

Katkaravuista, perunoista ja kookosmaidosta syntyy täyteläinen keitto. Keitto viimeistellään raikkaalla limellä ja korianterilla.

Helpot pinaattiletut raejuustolla & puolukkahillolla (L)

Pinaattiletut ovat monen lempiruoka lapsuudesta. Tässä reseptissä letut valmistuvat näppärästi valmiin jauhoseoksen ansiosta. Voit halutessasi valmistaa letut ilman kananmunaa. Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon ja raejuuston kanssa.

Palak paneer kirsikkatomaateilla, halloumijuustolla & riisiä (L,G)

Lempeästi mausteisessa Palak Paneer kastikkeessa haudutetaan halloumijuustoa ja kirsikkatomaatteja. Lisäksi keitetään riisiä.

Perinteinen makaronilaatikko (L, sis.kananmunaa

Makaronilaatikko ei esittelyjä kaipaa. Tämä taitaa olla kaikkien suosikkiruoka?

Kanasalaatti rapeilla nacholastuilla (G,L)

Kanasalaatti valmistetaan raikkaista kasviksista ja salaatin kruunaa tacokastike ja rouskuvat maissilastut.

Ruokaboksin härkäruukku & perunoita (G)

Perinteisessä härkäruukussa naudan paistisuikaleet ja herkkusienet hautuvat kermaisessa kastikkeessa. Lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Paahdettuja kasviksia, fetajuustoa & mausteista tomaattikastiketta (L,G)

Kasvikset ja fetajuusto paahtuvat samalla pellillä maukkaiksi, seuraksi kiehautetaan nopea ja mausteinen tomaattikastike. Tässä ruoassa kasviksia ei tarvitse kuoria, vaan ne voi paahtaa kuorineen.

Quesadillat mausteisella Muu-murulla & pico de galloa (V)

Tässä reseptissä quesadillat täytetään valmiiksi maustetulla herkullisella Muu-murulla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa ja kokonaisuuden viimeistelee täyteläinen vegaaninen creme fraiche.