Reseptit viikolla 48

Juustolla gratinoitua broileria & paahdettuja kasviksia (L,G)

Juustolla kuorrutettu broileri gratinoituu uunissa meheväksi. Samalla pellillä paahtuvat myös perunat, kirsikkatomaatit ja makoisa kesäkurpitsa.

Yhden pannun jauhelihalasagne & rucolaa (L)

Tässä perinteisestä lasagnesta hieman oikaistu pikaresepti. Pannulla tehtyä lasagnea ei tarvitse haudutella pitkään, mutta se on silti herkullista.

Dandan-nuudelit & kurkku-porkkanasalaattia (M, sis. pähkinää & kananmunaa)

Miedosti mausteinen possun jauheliha yhdistetään nuudeleiden ja raikkaan kurkku-porkkanasalaatin kanssa.

Sitruunainen katkarapupasta kirsikkatomaateilla & pinaatilla (L)

Kermaiseen katkarapupastaan tuo potkua tuore chili ja hapokkuutta sitruuna. Raikkaat kirsikkatomaatit ja ruokaisa pinaatti sopivat tähän ruokaan ihanasti.

Mini-halloumijuustoburgerit & rapeita lanttiperunoita (L, sis.kananmunaa)

Halloumijuustosta valmistuu loistavat burgerit ja itse tehty salsa kruunaa ne. Avokado ja paprikamajoneesi viimeistelevät kokonaisuuden.

Itämainen curry härkiksellä & kauraa (V,G)

Maustetut härkäpapusuikaleet sopivat mainiosti tähän kookoksiseen curryyn. Curryn lisäkkeeksi keitetään kotimaista kauraa.

Pasta aurinkokuivatuista tomaateista & paramesania (V,sis.pähkinää)

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.

Andalusialainen kanapata & riisiä (L,G)

Tämä punertava kanapata tuo Espanjan kotiisi. Se on nopea ja helppo valmistaa, mutta on silti täynnä makuja.

Chorizoplate & rapeita lanttiperunoita sekä coleslawta (G,M, sis. kananmunaa

Chorizoplate on lohturuokaa parhaimmillaan. Mausteinen makkara saa seurakseen paahdettuja perunoita ja täyteläisen coleslawn. Chili ja tuore korianteri kruunaavat kokonaisuuden.

Maukas tomaattinen kanapata & couscousia (M)

Tomaattinen kanapata tarjoillaan couscousin ja aurinkoisen porkkanaraasteen kanssa.

Uunissa paahdettuja juureksia, rapeaksi paistettua halloumijuustoa & kermaviilikastiketta (L,G)

Juurekset paahtuvat uunissa maukkaiksi. Lisäksi paistetaan halloumijuustoa. Annokset viimeistellään kermaviilikastikkeella.

Yhden pannun nopea hernislasagne & rucolaa (V)

Pannulasagne on näppärä ja nopea versio perinteisestä lasagnesta, mutta on silti yhtä maukas ja mehevä. Tässä reseptissä päätähtenä on hernis.

Ranskalainen pata herniksestä & sitruunaista perunamurskaa (V)

Tämä pata on saanut inspiraation burgundin padasta - se on täynnä makua ja lämmittää varmasti vatsaa sekä mieltä. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa.

Perinteinen pinaattikeitto tuoreesta pinaatista, keitettyjä kananmunia & ruisleipää (L)

Perinteinen pinaattikeitto valmistuu tuoreesta pinaatista. Lisäksi keitetään tietysti kananmunia ja herkutellaan ruisleivällä.