Reseptit viikolla 49

Perinteinen makkarapata & murskattuja perunoita (L,G)

SUOMI-TEEMAVIIKKO: Perinteinen makkarapata on maukasta lohturuokaa pimeinä iltoina. Padan viimeistelee herkulliset maustekurkut.

Herkullinen kanakastike & riisiä (L)

SUOMI-TEEMAVIIKKO: Tässä päivitetty versio kouluaikojen klassikosta. Testiasiakkaat veikkasivat tästä ruoasta Ruokaboksin seuraavaa hittiä.

Uunissa paahdettuja juureksia, rapeaksi paistettua hallajuustoa & kermaviilikastiketta (L,G)

SUOMI-TEEMAVIIKKO: Juurekset paahtuvat uunissa maukkaiksi. Lisäksi paistetaan kotimaista hallajuustoa. Annokset viimeistellään raikkaalla kermaviilikastikkeella.

Mehevät peurapyörykät sinappi-kermakastikkeessa & perunamurskaa (L)

SUOMI-TEEMAVIIKKO: Vain 4 aterian boksissa - Itsenäisyyspäivän kunniaksi valmistuu maukkaat peuran ja mallaspossunjauhelihasta valmistetut pyörykät, jotka muhivat sinappisessa kermakastikkeessa. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita ja kuivatulla rakuunalla maustettuja porkkanoita. Annokset kruunaa puolukkahillo.

Paahdettuja kasviksia, fetajuustoa & mausteista tomaattikastiketta (L,G)

Kasvikset ja fetajuusto paahtuvat samalla pellillä maukkaiksi, seuraksi kiehautetaan nopea ja mausteinen tomaattikastike. Tässä ruoassa kasviksia ei tarvitse kuoria, vaan ne voi paahtaa kuorineen.

Täyteläinen kookoksinen bataattikeitto & paistettuja parsakaaleja (V,G)

Bataattikeitto maustetaan inkiväärillä ja kookosmaito tuo keittoon ihanaa täyteläisyyttä. Lisäksi paistetaan rapeita parsakaaleja.

Mausteinen pata tofusta & paprikasta sekä keitettyjä perunoita (V)

Tofusta ja paprikoista valmistuu maukas pataruoka, joka tuo iloa vatsaan ja mieleen. Lisäksi keitetään perunoita.

Nopea jauhelihakastike & murskattuja perunoita (L, fondi sis. M)

Jauhelihakastike on kotiruokien ykkösruoka, eikä syyttä. Se on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu kaikille. Lisäksi maukkaita porkkanatikkuja.

Thaimaalainen red curry Ruokaboksin tapaan & jasmiiniriisiä (M,G)

Tämä herkullinen curry syntyy helposti valmiin currytahnan ansiosta. Kana ja kasvikset hautuvat ihaniksi kookosmaidossa ja lisäksi keitetään riisiä.

Porsaan ulkofileepihvit kermaisessa pippurikastikkeessa & murskattuja perunoita (L,G)

Porsaan fileepihvit hautuvat mureaksi maukkaassa kermakastikkeessa. Pihvit tarjoillaan murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.

Juustolla rapeaksi gratinoitu nachopelti & pico de galloa (L,G)

4 aterian boksissa - Tämän viikon herkkuruokana on uunissa gratinoitu nachopelti. Pelti sisältää herkullista härkistä, maissilastuja, juustoa ja kasviksia. Pelti viimeistellään itse tehdyllä pico de gallolla - eli salsalla. Simppeliä, nopeaa ja hyvää!