Reseptit viikolla 08

Helpot pinaattiletut raejuustolla & puolukkahillolla (L)

Pinaattiletut ovat monen lempiruoka lapsuudesta. Tässä reseptissä letut valmistuvat näppärästi valmiin jauhoseoksen ansiosta. Voit halutessasi valmistaa letut ilman kananmunaa. Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon ja raejuuston kanssa.

Avokadopasta kirsikkatomaateilla & basilikalla (L)

Monen suosikkipasta avokadopasta saa ruokaisuutta kirsikkatomaateista ja täysjyväspagetista. Kastike valmistuu avokadoista, sitruunan mehusta, parmesanjuustosta ja basilikasta. Voiko näillä aineksilla epäonnistua?

Kanawokki parsakaalilla & riisinuudeleilla (M,G)

Wokit ovat nopea ja näppärä arkiruoka. Tässä reseptissä wokki valmistuu kanasta, kasviksista ja riisinuudeleista. Kokonaisuuden viimeistelee raikas lime.

Ruokaboksin kanapata, riisiä & aurinkosalaattia (L,G)

Kanapata maustetaan soijakastikkeella ja tomaattipyreellä - yhdessä ne takaavat herkullisen lopputuloksen.

Perinteinen makkarapata & murskattuja perunoita (L,G)

Perinteisen makkarapadan kruunaa tässä reseptissä maustekurkut. Makkarapata tarjoillaan murskattujen perunoiden kanssa.

Slaavilainen lohiseljanka (L,G)

Perinteinen seljanka on tomaattipohjainen kalakeitto. Keiton maustaa kaprikset ja se viimeistellään ranskankermalla.

Herkullinen nachovuoka nyhtökauralla (V)

Nachovuoka valmistetaan herkullisesta nyhtökaurasta. Vuoka viimeistellään kirsikkatomaateilla, chilillä ja tuoreella korianterilla.

Mausteinen linssibolognese & täysjyväpastaa (V)

Tämän reseptin maukas bolognese valmistuu linsseistä, jotka ovat oiva kasvikunnan proteiininlähde. Annokset kruunaa tuore basilika.

Ruokaisa salaatti nyhtökauralla & paahdetuilla perunoilla (V)

Ruokaisat salaatit ovat kivaa vaihtelua arkiruokiin. Tässä reseptissä salaatti valmistuu paahdetuista perunoita, maukkaasta nyhtökaurasta, tuoreista kasviksista ja kaprisvinegretestä.

Shahi Paneer halloumijuustolla & cashewpähkinöillä (L,G, sis. pähkinää)

Halloumijuusto tarjoillaan pähkinäisen ja tomaattisen kastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.

Harissapaahdetut lohiburgerit & lohkoperunoita (M, sis. kananmunaa)

Harissa on Pohjois-Afrikkalainen maustetahna, jolla tässä reseptissä maustetaan burgereiden täytteeksi tuleva lohi. Lisäksi paahdetaan lohkoperunoita.

Persikkaiset porsaan ulkofileepihvit & murskattuja perunoita (L,G)

Klassikkojen klassikko resepti on tässä! Persikat tuovat ihanaa makeutta täyteläiseen kastikkeeseen, jossa porsaanpihvit hautuvat mureaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.

Juustoinen jauhelihaspagettivuoka & rucolaa (L)

Tässä reseptissä maukas jauhelihakastike ja spagetti sekoitetaan keskenään. Koko komeus kuorrutetaan juustolla ja gratinoidaan uunissa rapeaksi.

Uunissa haudutettua kanaa riisipedillä & salaattia (L)

Tämä ruoka vaatii hieman esivalmisteluja, mutta sen jälkeen valmistuu kuin itsestään - kana paahtuu uunissa maukkaaksi samassa vuossa kasvisten ja riisin kanssa.