Reseptit viikolla 38

Misolla maustettua kirjolohta, paahdettuja kasviksia & riisiä (M,G)

Misotahnasta valmistuu herkullinen kastike lohelle ja kasviksille, jotka paahdetaan uunissa. Lisäksi keitetään riisiä.

Välimeren lihapata & murskattuja perunoita (L,G) 40 min

Nopea lihapata valmistuu tällä kertaa naudan jauhelihasta. Makua pataan tuo herkulliset kaprikset. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita.

Uunifetapasta paahdetuilla tomaateilla & parsakaalilla (L)

Tässä Ruokaboksin versio suositusta uunifetapastasta. Tomaatit ja parsakaalit paahtuvat uunissa maukkaiksi ja kokonaisuuden kruunaa fetajuusto.

Ruokaboksin “Chicken fajitas”- tortillat (L)

Nämä tortillat täyteen “fajitas” henkisellä täytteellä, joka sisältää kanaa ja kasviksia. Valmis mausteseos helpottaa ruoanlaittoa. Creme fraiche tasapainottaa mausteisuutta.

Singaporelainen nuudelikeitto eli laksa kanalla (M)

Laksa on suosittu keittoruoka Kaakkois-Aasiassa. Se on nopea ja helppo valmistaa. Tässä Ruokaboksin versio siitä.

Uunissa haudutettu gnocchivuoka aurinkokuivatuilla tomaateilla (V)

Tämän gnocchivuoan päätähtenä toimii aurinkokuivatut tomaatit, ne tuovat makua ruokaan kuin ruokaan. Tämä resepti on nopea ja helppo valmistaa, uuni hoitaa suurimman työn.

Mausteinen delikaurawokki sitruunaruoholla & riisiä (V,G)

Sitruunaruoho on tuttu raaka-aine aasialaisessa keittiössä. Sen raikas maku sopii täydellisesti wokkeihin. Tämän wokin valmistusta helpottaa valmis kaaliraaste, jossa on kaalin lisäksi porkkanaa ja purjoa.

Pasta savutofulla & broccolilla (V)

Tällä kertaa arjen pelastaja eli nopea pasta valmistuu maukkaasta savutofusta ja ravintorikkaasta parsakaalista.

Kalaton keitto kylmäsavutofulla & ruisleipää (V)

Kylmäsavustetusta tofusta valmistuu maukas vegaaninen versio perinteisestä kalakeitosta. Keitto tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.

Tortillawrapit rapealla possulla & BBQ-majoneesilla (M, sis. kananmunaa)

Porsaan ulkofileepihvit kuorrutetaan herkullisella mausteseoksella. Possun lisäksi wrappien täytteeksi valmistetaan marinoitua kaalia ja kokonaisuuden kruunaa idut sekä maukas BBQ-majoneesi.

Intialaiset broileripyörykät kookoskastikkeessa & basmatiriisiä (M)

Broileripyörykät maustetaan tässä reseptissä intialaisin maustein sekä tuoreella inkiväärillä. Pyörykät hautuvat kookoskastikkeessa ja tarjoillaan riisin kanssa.

Persikkaiset porsaan ulkofileepihvit & murskattuja perunoita (L,G, sis. kananmunaa)

Klassikkojen klassikko resepti on tässä! Persikat tuovat ihanaa makeutta täyteläiseen kastikkeeseen, jossa porsaanpihvit hautuvat mureaksi. Lisäkkeeksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.

Juustoinen jauhelihaspagettivuoka & rucolaa (L)

Tässä reseptissä maukas jauhelihakastike ja spagetti sekoitetaan keskenään. Koko komeus kuorrutetaan juustolla ja gratinoidaan uunissa rapeaksi.

Bataattikeitto raejuustolla & Ruokaboksin ruisleipää (L)

Makea bataatti soveltuu moneen ruokaan. Keiton kanssa tarjoillaan raejuustoa ja Ruokaboksin ruisleipää.