1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Huuhtele perunat ja keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit sekä kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese ja kuutioi tai raasta porkkanat.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljy ja jauheliha. Ruskista jauhelihaa 3-4 minuuttia käännellen.
  4. Lisää sekaan sipulit ja porkkanat. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti sekoitellen.
  6. Sekoita pannulle tomaattipyree ja vehnäjauhot.
  7. Lisää sitten vesi pannulle koko ajan sekoittaen.
  8. Hauduta stroganoffia matalalla lämmöllä välillä sekoittaen 8-10 minuuttia.
  9. Kuutioi sillä aikaa maustekurkut.
  10. Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Huuhtele ja viipaloi puolikas kurkku sekaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  11. Kaada kypsistä perunoista keitinvesi pois. Lisää perunoiden sekaan voi.
  12. Lisää maustekurkut ja smetana kastikkeeseen sekä tarkista maku.
  13. Tarjoa jauhelihastroganoff perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Voitte tarjota smetanan ja maustekurkut myös erikseen, jos ne eivät maistu jokaiselle ruokailijalle.