1. Laita vesi kiehumaan kauranjyviä varten.
  2. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta pala inkivääriä.
  3. Keitä kauranjyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kypsien jyvien sekaan öljy.
  4. Kuumenna paistinpannu tai wokkipannu kuumaksi. Lisää jauheliha pannulle. Ruskista jauhelihaa 3-4 minuuttia käännellen. 
  5. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella. Siirrä jauheliha sivuun pannulta.
  6. Kuumenna sama pannu ja öljyä. Lisää pannulle kaali, paprika, porkkanat, valkosipulit ja inkivääri. Paista sekoitellen noin 3-4 minuuttia. Voit paistaa kasvikset tarvittaessa kahdessa erässä.
  7. Mausta kasvikset valkoviinietikalla, soijakastikkeella ja sokerilla.
  8. Sekoita pannulle kasvisten joukkoon jauheliha.
  9. Rouhi suolapähkinät veitsellä pienemmäksi.
  10. Tarjoa paistettu jauheliha kasvisten ja kauranjyvien kanssa. Viimeistele annokset suolapähkinöillä ja mintun lehdillä.
Vinkki! Kurkkaa meidän Instagram “Tee se näin” kohdasta valkokaalin käsittelyvideo.