1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Huuhtele pinaatit siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mutta ole tarkkana pastan keittoajan kanssa, ettei pasta kypsy liikaa. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita siihen öljy.
  4. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit ja kesäkurpitsat. Paista noin 5 minuutin ajan välillä käännellen.
  5. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla oreganolla, kuivatulla yrttisekoituksella, chilijauheella ja valkoviinietikalla.
  6. Kaada pannulle kirsikkatomaatit mehuineen. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.
  7. Sekoita keitetty pasta ja pinaatit kastikkeeseen.
  8. Annostele pastaa lautasille ja tarjoa heti.
Vinkki! Kuivatun oreganon voi korvata kuivatulla basilikalla.