1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja suikaloi punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ensin neljään osaan pitkittäin sekä sitten paloiksi.
  3. Suikaloi puolikas chili ja hienonna puolikas ruukku minttua.
  4. Leikkaa halloumijuusto reiluiksi kuutioiksi.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, säästä keitinvettä noin 2 dl. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  6. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää kuumalle pannulle halloumijuustokuutiot ja paista niihin kullanruskea väri. Ota paistuneet juustot talouspaperin päälle odottamaan.
  7. Kuumenna pannu uudestaan ja lisää öljyä, suikaloitu punasipuli, valkosipuli, kesäkurpitsat ja chili.
  8. Paista kasviksia noin 3-4 minuuttia niin, että kesäkurpitsat saavat hieman väriä. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä kuivatulla yrttisekoituksella.
  9. Kun kasvikset ovat paistuneet lisää kasvisten joukkoon kypsä pasta sekä pastan keitinvettä.
  10. Raasta pastan sekaan pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita pasta hyvin.
  11. Viimeistele pasta halloumikuutioilla ja hienonnetulla mintulla.