1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Huuhtele perunat ja lohko ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuori ja leikkaa  porkkanat tikuiksi perunoiden sekaan. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja öljyllä.
  3. Nosta kasvikset uuniin paahtumaan noin 20 minuutiksi.
  4. Kumoa majoneesi kulhoon. Mausta paprikajauheella ja sinapilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  5. Paloittele makkarat.
  6. Kun kasvikset ovat paahtuneet uunissa noin 20 minuuttia, niin lisää makkarat pellille. Jatka paahtamista noin 5 minuuttia.
  7. Huuhtele lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet kulhoon. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  8. Leikkaa maustekurkut veneiksi.
  9. Kun makkara-perunapaistos on paahtunut uunissa 25 minuuttia, nosta pelti uunista. Siirrä perunat ja makkarat pellin sivuun ja lisää lehtikaalit toiselle puolelle peltiä.
  10. Laita pelti vielä takaisin uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, niin että lehtikaali on saanut rapeutta.
  11. Tarjoa juusto-makkaraperunat rapeiden lehtikaalisipsien, majoneesin ja maustekurkkujen kanssa.
Vinkki! Jos sinulla on käytössäsi kiertoilmauuni, lehtikaalisipseistä tulee entistä rapeampia kun paahdat ne leviteltynä omalla pellille.  Vinkki! Lehtikaalin paistossa kannattaa olla tarkkana, koska se voi palaa nopeasti.