1. Kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi punaisipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuumenna kattilassa ja öljy. Lisää kattilaan porkkanat, sipulit ja punakaali. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mittaa kasvisten joukkoon vesi ja kasvisfondi.
  5. Mausta keitto valkoviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja laakerinlehdillä.
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia.
  7. Kaada punajuurien liemi pakkauksesta keiton joukkoon.
  8. Pilko tai raasta punajuuret suikaleiksi.
  9. Lisää punajuuret keittoon ja hauduta vielä muutama minuutti.
  10. Hienonna puolikas ruukku kirveliä ja viimeistele keitto sillä.
  11. Tarjoa kasvis-borssikeitto kaurakevin kanssa.
  Vinkki! Suojaa leikkuulauta leivinpaperilla ennen kuin käsittelet punajuuret.  Vinkki! Kaikki kasvikset voi myös raastaa, jos pilkkominen tuntuu työläältä.