1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuutioi kaurapalat ja hienonna puolikas ruukku minttua.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja kaurapalakuutiot pannulle. Paista kuutioihin kaunis väri pintaan ja lisää sitten sipuli, valkosipuli sekä inkivääri pannulle. Jatka paistamista hetken aikaa.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella, chilijauheella ja sokerilla.
  6. Kaada pannulle kaurakerma ja noin 1 dl pastan keitinvettä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pastan kypsymisen ajan.
  7. Raasta lopuksi kastikkeen joukkoon puolikkaan pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.
  8. Viimeistele hienonnetulla mintulla. Tarkista maku.
  9. Tarjoa kaurapalakastike kypsän valutetun pastan kanssa.
Vinkki! Jos sinulta löytyy kaapistasi kurkumaa, niin voit maustaa pastan ripauksella sitä.