1. Mittaa ohrasuurimot, vesi ja suola kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä suikaloi kaalipala. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi.
  3. Kuumenna korkeareunainen kattila ja öljy. Lisää kuumaan kattilaan jauheliha sekä hienonnettu punasipuli. Paista noin 5 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää.
  4. Lisää jauhelihan sekaan porkkanat. Paista muutama minuutti. Lisää sitten kattilaan suikaloidut kaalit muutamassa erässä ja kuullota sekoitellen 5 minuuttia.
  5. Lisää pataan ruokakerma. Huuhtaise kermapurkki vedellä ja lisää myös vesi padan sekaan.
  6. Mausta pata suolalla, lihafondilla, kuivatulla yrttisekoituksella, sokerilla/siirapilla ja valkoviinietikalla.
  7. Hauduta pataa noin 10 minuuttia.
  8. Tarkista padan maku ja tarjoa keitetyn ohran kanssa.
Vinkki! Kokeile tämän pataruoan maustamiseen kuivattua meiramia.