1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele pala purjon vihreää osaa huolellisesti ja suikaloi se. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehdet. Huuhtele ja viipaloi sienet.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle sienet ja paahda niitä sekoitellen 3-4 minuuttia, jotta niistä irtoaa mahdollinen neste.
  4. Lisää pannulle sienten joukkoon öljy. Jatka paistamista hetken aikaa sekoitellen. Siirrä sienet pois pannulta odottamaan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita joukkoon öljy.
  6. Kuumenna sama pannu uudelleen ja lisää pannulle valkosipulit, purjo ja lehtikaalit. Paista käännellen muutama minuutti.
  7. Lisää paistetut osterivinokkaat takaisin pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja valkoviinietikalla.
  8. Kaada pannulle kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.
  9. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  10. Lisää kypsä valutettu pasta kastikkeeseen.
  11. Viimeistele pasta lehtipersiljalla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Tarjoa heti.
Vinkki! Soijakastike korostaa sienien umamia, korvaa osa reseptin suolan määrästä soijakastikkeella.