1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili. Huuhtele ja lohko kesäkurpitsat.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle siemensekoitus ja paahda siemeniä muutama minuutti käännellen. Ota paahtuneet siemenet pois pannulta.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsä pasta hyvin.
  5. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle kesäkurpitsat, chili ja valkosipulit. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  7. Lisää pannulle kesäsipulit ja kypsä valutettu pasta. Hienonna puolikas ruukku minttua.
  8. Purista pastan joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja murustele sekaan fetajuusto.
  9. Viimeistele paahdetuilla siemenillä ja hienonnetulla mintulla.
Vinkki! Tämän pastan voi valmistaa osin myös grillissä. Voit halutessasi grillata kesäkurpitsan, fetajuuston sekä sitruunan.