1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten.
  2. Kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi chili. Pese ja kuutioi suippopaprikat.
  4. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit, chili ja suippopaprikat. Paista käännellen muutama minuutti.
  5. Mittaa pannulle soijarouhe. Lisää sekaan tomaattipyree, (dijon)sinappi ja vesi. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, (savu)paprikajauheella, valkoviinietikalla ja soijakastikkeella. 
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia. Voit lisätä vettä tarvittaessa, jos kastike hautuu liian paksuksi.
  7. Valuta kypsät perunat hyvin. Voit murskata perunat esimerkiksi survimella. Sekoita perunoihin öljy ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna lehtipersilja perunoiden sekaan.
  8. Tarjoa “jauhelihaton kastike” murskattujen perunoiden kanssa.