1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese perunat tarvittaessa ja lohko ne veneiksi.
  3. Laita perunat isoon uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, kuivatulla timjamilla ja rypsiöljyllä.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Huuhtele ja kuutioi paprika. Leikkaa makkarat paloiksi ja valuta kikherneet.
  6. Valmista kastike. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta sinapilla, suolalla, mustapippurilla, hunajalla ja puolikkaan limen mehulla.
  7. Kun perunat ovat paahtuneet noin 15 minuuttia, niin lisää niiden sekaan uuniin paprikapalat, makkarat sekä kikherneet. Jatka paahtamista 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  8. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon, puolita pestyt kirsikkatomaatit joukkoon ja mausta oliiviöljyllä.
  9. Tarjoa makkaraperunat vihreän salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Perunoista saatte rapeampia, kun huuhtelette lohkottuja perunoita runsaalla kylmällä vedellä. Muistakaa kuitenkin kuivata perunat huuhtelun jälkeen huolellisesti.