1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä ne suolatussa vedessä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  3. Leikkaa kurkku kulhoon. Hienonna sekaan tilli. Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja suola. Jätä maustumaan.
  4. Valmista lohen kuorrute. Sekoita tuorejuuston joukkoon mantelilastut ja mustapippuri sekä tikka oliiviöljyä tai vettä. Säästä osa mantelilastuista täytteen päälle ripoteltavaksi.
  5. Voitele uunivuoka ja aseta lohi vuokaan.
  6. Ripottele lohen päälle suolaa ja levitä sitten tuorejuusto-mantelitahna lohen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle korppujauhot ja loput mantelilastut.
  7. Kypsennä lohta uunissa n. 20 minuuttia.
  8. Kalan kypsyessä valmista muusi loppuun. Valuta perunoista vesi, mutta säästä hieman keitinvettä. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa. Survo kypsät perunat survimella ja sekoita joukkoon voi sekä suola. Vatkaa tai survo joukkoon maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jos muusin koostumus on liian paksu. Tarkista maku.
  9. Tarjoa mantelilohi perunamuusin ja tillikurkkujen kanssa.