1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja viipaloi paprikat.
  3. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle öljy ja jauheliha. Ruskista jauhelihaa kuumalla pannulla noin 3 minuuttia.
  4. Lisää sitten pannulle sipulit, porkkanaraaste ja paprikat. Jatka paistamista muutama minuutti.
  5. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, juustokuminalla ja kuivatulla yrttisekoituksella. 
  6. Sekoita kasvisten joukkoon pannulle tomaattimurska. Huuhtaise tomaattimurska tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna ja hauduta perunoiden kypsymisen ajan.
  7. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Kuutioi pestyt tomaatit joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  8. Tarkista gulassin maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden sekä salaatin kanssa.
Vinkki! Jos sinulta löytyy kaapistasi tomaattipyreetä, niin voit lisätä sitä tomaattimurskan kanssa samaan aikaan noin 2 ruokalusikallista.