1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat sekä keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi paprika.
  3. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu ja öljy. Lisää kuumalle pannulle sipulit, porkkanat ja paprikat. Jatka paistamista muutama minuutti.
  4. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, juustokuminalla, kuivatulla yrttisekoituksella ja valkoviinietikalla.
  5. Kaada kasvisten joukkoon pannulle tomaattimurska. Huuhtaise tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 8-10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  6. Leikkaa tofut pitkittäin puoliksi ja painele viipaleita voimakkaasti talouspaperin välissä. Kuutioi viipaleet.
  7. Kuumenna toinen paistinpannu ja öljy. Lisää kuumalle pannulle tofut ja paista käännellen 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Lisää paistetut tofut gulassiin ja hauduta vielä muutama minuutti.
  9. Viimeistele gulassi puolikkaan sitruunan mehulla.
  10. Tarjoa tomaattinen vegegulassi keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset persiljalla.