1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Halkaise purjopala pitkittäin puoliksi ja pese se huolellisesti. Leikkaa sitten purjosta ohutta puolirengasta.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin.
  5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja porkkanaraaste, purjo ja valkosipuli pannulle. Kuullota 2 minuuttia sekoitellen.
  6. Lisää sitten nyhtökaurat pannulle  ja jatka paistamista hetken aikaa. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla yrttisekoituksella, chilijauheella ja valkoviinietikalla.
  7. Lisää tomaattimurska ja kuumenna sekä jätä kastike hautumaan pastan kypsymisen ajaksi. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.
  8. Valmista salaatti. Huuhtaise rucola ja kurkku. Revi rucola kulhoon. Viipaloi kurkku sekaan. Mausta tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella mustapippuria.
  9. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  10. Tarjoa bolognaise pastan, salaatin sekä parmesanraasteen kanssa.
Vinkki! Jos kaapistanne löytyy tomaattipyreetä niin voitte lisätä sitä bolognaisen joukkoon noin 3 ruokalusikallista.