1. Laita vesi kattilaan kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili. Valuta ja puolita oliivit halutessasi.
  3. Huuhtele ja lohko paprikat. Huuhtele puolikas rasia rucolaa valmiiksi.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja lisää joukkoon tilkka öljyä.
  5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja paprikapalat pannulle. Paista paprikoita kuumalla pannulla noin 4-5 minuuttia, niin että ne saavat kunnolla väriä.
  6. Lisää sitten paprikoiden joukkoon punasipulit, valkosipulit, chili ja oliivit. Jatka paistamista hetken aikaa.
  7. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  8. Lisää sitten pannulle kaurakerma, huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetken aikaa.
  9. Sekoita kypsä valutettu pasta paprikoiden joukkoon.
  10. Viimeistele pasta puolikkaan sitruunan mehulla, huuhdotulla rucolalla ja siemenillä.