1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa perunat puhtaaksi tarvittaessa. Lohko perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
  2. Paahda perunoita kuumassa uunissa noin 30-35 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko porkkanat. Kuutioi munakoiso ja suikaloi chiliä maun mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä kuumalle pannulle. Freesaa munakoisoja, porkkanoita, chiliä ja sipuleita 2-3 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, yrttisekoituksella, sokerilla ja kasvisfondilla.
  6. Lisää pannulle valkoviinietikka, valutetut pavut ja paseerattu tomaatti. Huuhtaise tölkki vedellä ja pyöräytä pannulle mukaan. Hauduta perunoiden kypsymisen ajan.
  7. Viimeistele pata hienonnetulla persiljalla.
  8. Tarjoa mausteinen munakoisopata paahdettujen perunoiden kanssa.