1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi paprika sekä puolikas chili. Huuhtele ja valuta kikherneet sekä pinaatit.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit, paprikat ja chili. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  3. Lisää joukkoon valutetut kikherneet ja pinaatit.
  4. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, juustokuminalla ja curryjauheella.
  5. Kaada pannulle kaurakerma, huuhtaise purkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  6. Paina lusikalla seokseen yksi kolo kerrallaan ja riko koloihin kananmunat.
  7. Jatka shaksukan hauduttamista kannen tai folion alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  8. Viimeistele mausteinen vihreä shakshuka basilikan lehdillä.
Vinkki! Voit ripotella kypsien kananmunien päälle ripauksen suolaa ennen tarjoilua.