1. Laita vesi kiehumaan bulguria varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri sekä suikaloi puolikas chili. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuutioi halloumijuusto pieniksi kuutioiksi sekä valuta kikherneet.
  4. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuumenna paistinpannu ja öljy kuumaksi. Lisää pannulle halloumit ja paista niihin kaunis väri öljyssä. Siirrä sen jälkeen kuutiot pois pannulta.
  6. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää pannulle öljyä ja sipulit, porkkanat, inkivääri, chili sekä kesäkurpitsakuutiot.
  7. Kuullota kasviksia hetken aikaa. Lisää sitten kikherneet pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja kanelilla.
  8. Lisää sitten pannulle tomaattimurska ja valkoviinietikka. Huuhtele tomaattimurska tölkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Sekoita pannulle rapeat halloumikuutiot. Hienonna puolikas ruukku korianteria ja viimeistele tagine sillä.
  10. Tarjoa halloumi-tagine keitetyn bulgurin kanssa.