1. Laita vesi kiehumaan spagettia varten. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi kevätsipuli sekä chili. Suikaloi myös basilika.
  2. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja nyhtökaura pannulle. Paista 2 minuuttia sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Siirrä nyhtökaura sivuun pannulta.
  4. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää tilkka öljyä ja porkkanakuutiot, kevätsipulit sekä chili. Kuullota kasviksia hetken aikaa. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja kuivatulla oreganolla. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska ja valkoviinietikka. Keitä kastiketta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä ohentamaan kastiketta.
  5. Lisää kastikkeen joukkoon nyhtökaura ja basilika. tarkista maku.
  6. Tarjoa bolognese spagetin ja parmesaanin kanssa.