1. Huuhtele ja suikaloi kesäsipuli. Kuori ja hienonna puolikas solo valkosipuli.
  2. Pese ja suikaloi paprikat ja valuta kikherneet. Hienonna puolikas chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle kesäsipulin valkoinen osa, valkosipulit, paprikasuikaleet ja chili. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Lisää joukkoon tomaattipyree ja kikherneet.
  5. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, kuivatulla yrttisekoituksella ja juustokuminalla.
  6. Kaada pannulle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  7. Paina lusikalla seokseen yksi kolo kerrallaan ja riko koloihin kananmuna.
  8. Jatka shaksukan hauduttamista kannen tai folion alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  9. Viimeistele kesäsipulin suikaloidulla varsilla ja tarjoile lämpimänä.
Vinkki! Voit ripotella hieman suolaa kypsien kananmunien päälle ennen tarjoilua.