1. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Kuumenna korkeareunainen kattila ja öljy. Lisää jauheliha kattilaan ja ruskista sitä käännellen noin 3-4 minuuttia.
  4. Lisää sitten kattilaan sipulit, kesäkurpitsat ja porkkanaraaste.
  5. Jatka paistamista hetken aikaa ja mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, valkoviinietikalla sekä tomaattipyreellä. Paista vielä hetki.
  6. Lisää sen jälkeen kattilaan pasta, tomaattimurska ja vesi.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  8. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  9. Annostele lautasille jauhelihapastaa ja viimeistele annokset lehtipersiljalla sekä pastajuustolla.
Vinkki! Jauhelihapastan maustamiseen sopii loistavasti paprikajauhe, voit lisätä sitä 1-2 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.