- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Huuhtaise kukkakaalit. Leikkaa kukkakaalit nupuiksi pellille. Kuori ja viipaloi myös varret. Suikaloi sekaan puolikas chili.
- Mausta kukkakaalit öljyllä, suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
- Paahda uunissa 10-12 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet mukavan paahteista väriä.
- Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja valuta valkoiset pavut.
- Kuumenna korkeareunainen kattila ja öljy. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa.
- Lisää kattilaan huuhdotut pavut, vesi, kasvisfondi. Mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi.
- Siirrä uunissa paahdetut kukkakaalit kattilaan. Jatka keittämistä vielä noin 8-10 minuuttia.
- Lisää keittoon kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Purista keiton joukkoon sitruunan mehua, sekoita ja tarkista maku.
- Hienonna puolikas ruukku korianteria ja viimeistele keitto sillä.
- Tarjoa paahdettu kukkakaalikeitto siemenien ja rapeiden jälkiuunilastujen kanssa.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo