1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Huuhtaise kukkakaalit. Leikkaa kukkakaalit nupuiksi pellille. Kuori ja viipaloi myös varret. Suikaloi sekaan puolikas chili.
  3. Mausta kukkakaalit öljyllä, suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
  4. Paahda uunissa 10-12 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet mukavan paahteista väriä.
  5. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja valuta valkoiset pavut.
  6. Kuumenna korkeareunainen kattila ja öljy. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa.
  7. Lisää kattilaan huuhdotut pavut, vesi, kasvisfondi. Mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  8. Siirrä uunissa paahdetut kukkakaalit kattilaan. Jatka keittämistä vielä noin 8-10 minuuttia.
  9. Lisää keittoon kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  10. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Purista keiton joukkoon sitruunan mehua, sekoita ja tarkista maku.
  11. Hienonna puolikas ruukku korianteria ja viimeistele keitto sillä.
  12. Tarjoa paahdettu kukkakaalikeitto siemenien ja rapeiden jälkiuunilastujen kanssa.