1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat puoliksi, poista siemenkota ja kanta. Laita paprikat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda niitä noin 10-15 minuuttia, kunnes paprikat ovat paahtuneet ja saaneet väriä.
  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota hetki.
  5. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi sipuleiden sekaan.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, juustokuminalla, chilijauheella ja valkoviinietikalla. Kuumenna ja jätä hautumaan.
  7. Ota paahtuneet paprikat pois uunista ja lisää ne keiton joukkoon. Hauduta paprikakeittoa n. 8-10 minuuttia.
  8. Taputtele focaccia-taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta oliiviöljyllä, kuivatulla rosmariinilla ja suolalla. Kypsennä leipää uunissa noin 10-12 minuuttia.
  9. Lisää keittoon kaurakerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  10. Tarjoa paahdettu paprikakeitto uunituoreen focaccian kanssa.