1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kumoa creme fraiche kulhoon. Hienonna puolikas ruukku tilliä ja sekoita se fraichen joukkoon. Sekoita joukkoon myös sinappi. Viipaloi puolikas sitruuna.
  4. Vuoraa uunivuoka tai uunipelti leivinpaperilla ja nosta kirjolohi nahkapuoli alaspäin vuokaan. Mausta kirjolohi suolalla ja mustapippurilla.
  5. Levitä tillikuorrutus lohen pintaan ja lisää viipaloidut sitruunat lohen päälle.
  6. Paista lohta uunissa noin 15-20 minuuttia.
  7. Lohen paistuessa valmista salaatti. Viipaloi kurkku kulhoon ja pese sekä revi salaatti sekaan. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria.
  8. Valuta kypsät perunat hyvin. Kuumenna maito mikrossa tai pienessä kattilassa.
  9. Murskaa perunat survimella. Sekoita lämmitetty maito ja voi perunoiden joukkoon. Mausta suolalla.
  10. Tarjoa kuorrutettu uunilohi perunamuusin ja salaatin kanssa.