1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Valmista appelsiinikastike. Raasta pestyn appelsiinin kuori pieneen kulhoon. Purista mehu joukkoon. Kuori ja raasta pala inkivääriä sekaan. Mausta öljyllä, suolalla, sokerilla, valkoviinietikalla ja soijakastikkeella.
  3. Kumoa koivet isoon kulhoon ja kaada appelsiinikastike koipien joukkoon. Pyörittele kastike koipiin kunnolla ja jätä marinoitumaan.
  4. Pese ja lohko perunat pellille. Huuhtele ja lohko suippopaprikat pellille perunoiden sekaan.
  5. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja öljyllä. Sekoita ja siirrä kasvikset pellin toiseen reunaan.
  6. Nostele koivet uunipellin toiseen reunaan. Lusikoi kulhoon jäänyt appelsiinikastike koipien päälle.
  7. Nosta pelti uuniin ja paahda uunissa 40-45 minuuttia, kunnes koivet ovat kypsiä.
  8. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta mustapippurilla, curryjauheella ja sitruunan mehulla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  9. Tarjoa appelsiiniglaseeratut broilerinkoivet paahdettujen kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Marinoi broilerinkoivet jo edellisenä päivänä, näin ne ehtivät marinoitua kunnolla ja saavat enemmän makua. Vinkki! Tuore inkivääri voi olla ensikertalaiselle voimak