1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vesi kiehumaan linssejä varten.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pölkyiksi. Pyöräytä porkkanat kulhossa öljyn, garam masalan ja suolan kanssa. Mausta lohi suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta lohi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää maustetut porkkanat ympärille.
  4. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
  5. Huuhdo linssit tiheän siivilän avulla. Lisää kiehuvaan veteen suola, linssit ja valkosipulinkynnet. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa. Valuta kypsät  linssit ja ota valkosipulit leikkuulaudalle.
  6. Siirrä linssit takaisin kattilaan. Murskaa valkosipulit ja lisää ne yhdessä voin ja juustokuminan kanssa kattilaan. Keitä vielä muutama minuutti ja viimeistele sitruunamehulla.
  7. Tarjoa paistettu lohi linssimuhennoksen ja porkkanoiden kanssa.