- Laita 8 desiä vettä kiehumaan, liota veden joukkoon kasvisfondi.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet.
- Kuumenna toinen kattila, öljy ja voi. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä noin 3-4 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää sitten sipulien joukkoon spelttisuurimot ja sekoittele hetken aikaan.
- Lisää speltin joukkoon 4 dl kiehuvaa kasvislientä. Sekoittele ja anna veden imeytyä spelttisuurimoihin lähes kokonaan ja lisää sitten loppu kasvisliemi.
- Mausta risotto valkoviinietikalla ja suolalla.
- Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä noin 20-25 min välillä sekoitellen.
- Sillä aikaa kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää sienet pannulle ja ruskista ne. Mausta suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
- Lisää puolet paistetuista sienistä spelttirisoton joukkoon. Säästä loput sienistä annoksen päälle.
- Lisää speltin joukkoon ruokakerma, huuhtele kermapurkki tilkalla vettä ja lisää myös vesi kattilaan. Hauduta risottoa noin 10 minuuttia, kunnes spelttisuurimot ovat kypsiä. Muista sekoittaa välillä.
- Mausta spelttirisotto lopuksi mustapippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla ja parmesanjuustolla. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
- Annostele risottoa lautasille, viimeistele paistetuilla sienillä, lehtipersiljalla ja siemenillä.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo