1. Laita 8 desiä vettä kiehumaan, liota veden joukkoon kasvisfondi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet.
  3. Kuumenna toinen kattila, öljy ja voi. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä noin 3-4 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Lisää sitten sipulien joukkoon spelttisuurimot ja sekoittele hetken aikaan.
  5. Lisää speltin joukkoon 4 dl kiehuvaa kasvislientä. Sekoittele ja anna veden imeytyä spelttisuurimoihin lähes kokonaan ja lisää sitten loppu kasvisliemi.
  6. Mausta risotto valkoviinietikalla ja suolalla.
  7. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä noin 20-25 min välillä sekoitellen.
  8. Sillä aikaa kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää sienet pannulle ja ruskista ne. Mausta suolalla sekä kuivatulla timjamilla.
  9. Lisää puolet paistetuista sienistä spelttirisoton joukkoon. Säästä loput sienistä annoksen päälle.
  10. Lisää speltin joukkoon ruokakerma, huuhtele kermapurkki tilkalla vettä ja lisää myös vesi kattilaan. Hauduta risottoa noin 10 minuuttia, kunnes spelttisuurimot ovat kypsiä. Muista sekoittaa välillä.
  11. Mausta spelttirisotto lopuksi mustapippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla ja parmesanjuustolla. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  12. Annostele risottoa lautasille, viimeistele paistetuilla sienillä, lehtipersiljalla ja siemenillä.