1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Harjaa perunat puhtaaksi veden alla. Hienonna sipulit. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Ruskista jauhelihaa kuumalla paistinpannulla voissa hetki ja lisää joukkoon sipulit. Jatka paistamista ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen ruskistua koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää pannulle vesi, fondi ja mausta mustapippurilla. 
  4. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Valmista kastikkeen hautuessa salaatti. Viipaloi kurkku, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna persilja kulhoon. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
  6. Tarjoa jauhelihakastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Jauhelihakastikkeen voi halutessaan mausta myös tomaattipyreellä ja esimerkiksi kuivatulla oreganolla.