1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Harjaa maa-artisokat puhtaiksi ja puolita pitkittäin pellille. Harjaa ja lohko palsternakat artisokkien sekaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Kuori ja lohko punasipulit pellille.
  3. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla rosmariinilla ja öljyllä. Nosta kasvikset uuniin paahtumaan noin 20 minuutiksi.
  4. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehdet kulhoon ja mausta öljyllä ja suolalla.
  5. Leikkaa porsaan ulkofilee noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi ruokailijamäärän mukaan. Painele pihvejä käsin hieman ohuemmaksi.
  6. Kun juurekset ovat paahtuneet uunissa noin 20 minuuttia, niin nostele lehtikaalit pellille muiden kasvisten päälle. Nosta pelti takaisin uuniin ja paahda vielä noin 5-7 minuuttia.
  7. Kuumenna paistinpannu, öljy ja voi. Lisää pihvit pannulle. Paista pihvejä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Voit paistaa pihvit tarvittaessa kahdessa erässä.
  8. Mausta pihvit suolalla, mustapippurilla ja (savu)paprikajauheella.
  9. Kaada ruokakerma pannulle, huuhtaise purkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Mausta soijakastikkeella, (dijon)sinapilla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuutin ajan.
  10. Tarjoile mureat porsaan ulkofileepihvit pippurikastikkeen ja paahdettujen juuresten kanssa.
Vinkki! Voit maustaa pihvit jo valmiiksi ennen paistamista.