1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä.
  2. Raasta punajuuret lautaselle tai siivilään. Purista punajuurista kaikki ylimääräinen neste pois joko käsin tai siivilää vasten. Tämä on reseptissä tärkeä vaihe, joten muista puristaa punajuurista kunnolla ylimääräiset nesteet pois, jotta taikinamassa ei jäisi liian löysäksi.
  3. Valuta kikherneet. Hienonna kesäsipulin valkoinen osa ja valkosipulin kynsi. Lisää punajuuriraasteen joukkoon kikherneet, sipulit, kananmunat, jauhot sekä mausteet. Survo kaikki ainekset sauvasekoittimella karkeaksi massaksi ja anna levätä hetki.
  4. Valmista kastike. Kumoa fraiche kulhoon. Hienonna basilika ja kesäsipulin varret. Purista fraichen joukkoon sitruunan mehu sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon basilika ja kesäsipulin varsi. Tarkista maku.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä. Nostele lusikalla pannulle pihvimassasta pieniä kasoja. Tasoita hieman painamalla lusikalla pihvin päältä. Paista pihvejä molemmin puolin 3-4 minuuttia. Käännä pihvit varovasti. Jos pihvit saavat liikaa väriä, laske levyn lämpötilaa.
  6. Valmista perunamurska. Kaada keitinvesi pois kattilasta, mutta ota siitä talteen noin 0,5 dl. Murskaa perunat ja sekoita joukkoon voi ja suola. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos koostumus on liian paksu. Tarkista maku.
  7. Tarjoile punajuuripihvit perunamurskan ja yrttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Pihvien paistamista helpottaa, kun pihveihin jättää kunnolla väliä. Paista kerrallaan 4-5 pientä pihviä. Näin sinulle jää pannulle tilaa ja pihvien kääntäminen on helpompaa!