1. Kuori perunat, punajuuret ja sipulit. Kuutioi perunat ja punajuuret sekä hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa kasviksia hetkii. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kasvis-annosfondi. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  4. Keiton poristessa paahda pekaanipähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne. Hienonna persilja.
  5. Valmista myös lämpimät leivät. Voitele leivät voilla tai margariinilla. Voitele puolet viipaleista myös sinapilla. Levitä sinapilla voideltujen viipaleiden päälle juustot ja paina toiset leipäpalat päälle. Paahda leivät paistinpannulla molemmin puolin ja leikkaa kolmioiksi.
  6. Lisää keiton joukkoon kerma ja hienonnettu persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja viimeistele paahdetuilla pähkinöillä.
  7. Tarjoa punajuurikeitto savujuustoleipien kanssa.
Vinkki! Suojaa leikkuulauta leivinpaperilla punajuuria leikatessasi.