1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Hienonna kesäsipulin valkoiset osat ja valkosipulinkynnet sekä lohko tomaatit. Kuullota ne kattilassa tilkassa öljyä. Suikaloi valmiiksi myös kesäsipulien vihreät varret.
  3. Lisää tomaattipyree, kuoritut tomaatit, kasvisfondi, vesi, suola, mustapippuri, sokeri ja kuivattu basilika.
  4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Hauduta keittoa kannen alla noin 15 minuuttia.
  5. Leikkaa kinkku suikaleiksi. Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele leivät sinapilla, levittele päälle kinkkusuikaleet ja ripottele päälle oreganoa. Jaa lopuksi juustoraaste leiville. Paista leipiä keiton kiehuessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Lisää ranskankerma keittoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  7. Tarjoa keitto lämpimien leipien kanssa. Ripottele lopuksi keittoannosten päälle suikaloitua kesäsipulia.
Vinkki! Jos pidätte chilistä, niin tomaattikeiton voi maustaa sillä.