1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä suikaloi punasipuli. Huuhtele rucola ja taputtele kuivaksi. Valuta artisokat ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinöitä leikkuulaudalla hieman pienemmäksi.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää oliiviöljy ja sipulit pannulle. Kuullota sipuleita muutama minuutti sekoitellen.
  4. Lisää pannulle artisokat. Jatka kuullottamista hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella curryjauhetta.
  5. Huuhtele sitruuna ja raasta kuori pannulle, purista myös puolikkaan sitruunan mehu. Ota kiehuvaa pastan keitinvettä kattilasta.
  6. Kumoa pannulle myös turkkilaista jogurttia 2 desiä.
  7. Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  8. Lisää rucola ja rouhitut pähkinät. Tarkista maku sekä lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.