1. Kuori ja lohko perunat. Suikaloi pesty purjo, viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli sekä tilli.
  2. Kuumenna korkeareunainen kattila. Lisää kattilaan voi, perunat, purjo, fenkoli, valkosipuli ja tomaattipyree. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  3. Lisää sitten tomaattipyre, vesi, kalafondi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Suikaloi keiton kiehuessa kylmäsavulohi ja valuta maissit.
  5. Kun perunat ovat kypsiä niin lisää keittoon kerma, kylmäsavulohisuikaleet ja valutetut maissit. Kuumenna keitto ja viimeistele sitruunan mehulla ja hienonnetulla tillillä.
  6. Tarjoa heti.