1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä tai vuoraa leivinpaperilla.
  2. Harjaa perunat tarvittaessa puhtaaksi. Lohko perunat uunivuokaan. Kuori porkkanat, punasipuli ja punajuuret. Lohko juurekset perunoiden sekaan, leikkaa punajuuret hieman ohuemmaksi, koska ne kypsyvät hitaammin.
  3. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla, sokerilla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin ja paahda uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Viipaloi omenat ja leikkaa porsaan kassler annospaloihin ruokailijamäärän mukaan.
  5. Lisää omenaviipaleet ja kassler-palat uunivuokaan juuresten joukkoon kun ne ovat paahtuneet noin 20 minuuttia. Jatka paahtamista sen jälkeen vielä noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  6. Kaada punaviinikastike pieneen kattilaan, huuhtaise tölkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.  Kuumenna kiehuvaksi ja vatkaa sekaan pieni nokare voita vispilällä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja sokeria.
  7. Viimeistele paistos revityllä rucolalla.
  8. Tarjoa Savustettu kassler paahdetun “rosollin” ja punaviinikastikkeen kera.
Vinkki! Punaviinikastikkeesta saa helposti hieman jouluisemman lisäämällä sekaan esimerkiksi tilkan glögiä tai mieleisiä joulumausteita.