1. Kuori ja lohko perunat. Huuhtele huolellisesti purjon vaalea osa ja suikaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  3. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan perunat, purjo ja valkosipulit. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, curryjauheella ja valkoviinietikalla. Mittaa kattilaan reseptin vesi.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
  6. Kumoa valutetut kikherneet talouspaperin päälle ja kuivaa vielä painellen.
  7. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle kikherneet. Paista noin 5 minuuttia kannen alla välillä käännellen. Mausta suolalla, (savu)paprikajauheella ja juustokuminalla.
  8. Kun perunat ovat kypsiä, niin lisää keittoon kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan. Soseuta keitto. Viimeistele keitto sitruunan mehulla.
  9. Tarjoa täyteläinen sosekeitto paistettujen kikherneiden ja ruisleivän kanssa.
Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä tarvittaessa soseuttaessasi keittoa.
Vinkki! Kikherneiden maustamiseen voi halutessaan käyttää myös chilijauhetta.