- Kuori ja lohko perunat. Huuhtele huolellisesti purjon vaalea osa ja suikaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
- Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan perunat, purjo ja valkosipulit. Kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, curryjauheella ja valkoviinietikalla. Mittaa kattilaan reseptin vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
- Kumoa valutetut kikherneet talouspaperin päälle ja kuivaa vielä painellen.
- Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle kikherneet. Paista noin 5 minuuttia kannen alla välillä käännellen. Mausta suolalla, (savu)paprikajauheella ja juustokuminalla.
- Kun perunat ovat kypsiä, niin lisää keittoon kaurakerma. Huuhtele purkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan. Soseuta keitto. Viimeistele keitto sitruunan mehulla.
- Tarjoa täyteläinen sosekeitto paistettujen kikherneiden ja ruisleivän kanssa.
Vinkki! Kikherneiden maustamiseen voi halutessaan käyttää myös chilijauhetta.