1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit ja raasta kuoritut porkkanat. 
  2. Kuumenna kattila ja lisää öljy kattilaan. Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 2 minuuttia sekoitellen.
  3. Lisää kattilaan lohkotut tomaatit, porkkanaraaste ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetken aikaa.
  4. Lisää sitten kattilaan säilötyt kuoritut tomaatit, kasvisfondi ja vesi. Mausta keitto suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, chilijauheella, sokerilla ja valkoviinietikalla.
  5. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia.
  6. Kun keitto on hautunut 10 minuuttia, niin lisää keittoon ruokakerma ja soseuta keitto. Tarkista maku. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  7. Viimeistele kermainen tomaattikeitto lehtipersiljalla ja tarjoa jälkiuunilastujen kanssa.