1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna valkosipulinkynet. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta oliivit ja puolita ne.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä, fenkolit ja valkosipulit. Freesaa kasviksia matalalla lämmöllä noin 4 minuuttia. Mausta  suolalla, mustapippurilla, kuivattu oreganolla, sokerilla ja chilihiutaleilla. Lisää myös valkoviinietikka ja tomaattimurska. Kuumenna ja keittele noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
  3. Keitä kastikkeen kypsyessä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kastikkeeseen pastan keitinvettä n. 1dl.
  4. Suikaloi basilika. Lisää kastikkeeseen oliivit, kirsikkatomaatit ja basilika.
  5. Valuta pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja tarjoa heti.