1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja puolita kirsikkatomaatit.
  3. Huuhtele ja leikkaa parsakaali nupuiksi, kuori myös varsi ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia, niin lisää parsakaalit pastan sekaan keittymään. Valuta kypsä pasta ja parsakaalit hyvin, mutta säästä pastan keitinvettä noin 1 dl.
  5. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle parsakaali, pasta ja kirsikkatomaatit.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  7. Sekoita pannulle tuorepesto ja pastan keitinvesi.
  8. Raasta pastan sekaan pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista sekaan mehua.
  9. Annostele pastaa lautasille. Viimeistele annokset paramesanilla ja tarjoile heti.
Vinkki! Parsakaalin voi huuhdella keittämisen jälkeen kylmällä vedellä, näin se säilyttää rapsakkuutensa ja kauniin värinsä.