1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka tai laakea kannellinen pata.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat.
  3. Ruskista jauheliha isossa paistinpannussa tai paistokasarissa, lisää sitten pannulle sipulit ja porkkanat. Kuullota pehmeäksi.
  4. Mausta jauheliha ja kaada pannulle punaviinietikka, tomaattipyree, vesi, annosfondi ja kuoritut tomaatit. Keitä 5 minuuttia.
  5. Sekoita kuiva pasta kastikkeen joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Kumoa pastaseos vuokaan ja peitä foliolla tai kannellla.
  6. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  7. Valmista sillä aikaa salaatti. Revi salaatti kulhoon. Kuori ja kuutioi päärynät salaatin joukkoon. Lisää etikka, öljy ja suola. Sekoita kevyesti.