1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vesi kiehumaan kasviksia varten.
  2. Kuori ja lohko perunat sekä porkkanat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Huuhtele puolikas purjo huolellisesti ja suikaloi se kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit purjon joukkoon. Murustele sekaan myös fetajuusto.
  4. Mausta tomaatti-fetaseos suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja kuivatulla yrttisekoituksella. Viipaloi pesty puolikas lime.
  5. Laita lohifilee uunivuokaan leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Ripottele tomaatti-fetaseos lohen pinnalle ja lado päälle limeviipaleet.
  7. Paahda lohta uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes lohi on sopivan kypsää.
  8. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa. Valuta kypsistä kasviksista vesi pois, mutta ota tilkka keitinvettä talteen.
  9. Survo kasvikset ja vatkaa joukkoon maito sekä voi, lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä muusin joukkoon. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  10. Tarjoa uunifeta-lohi juuresmuusin kanssa.