1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja kypsennä perunoita noin 60 minuuttia.
  2. Valuta kaprikset valmiiksi.
  3. Valmista täyte. Poista lohesta nahka ja murenna se paloiksi kulhoon. Kumoa jogurtti kulhoon lohen sekaan. Raasta joukkoon pestyn limen kuori ja purista mehut.
  4. Hienonna valutetut kaprikset lohimassan sekaan ja mausta mustapippurilla sekä sinapilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit salaatin joukkoon. Mausta mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
  6. Jos perunoissa on vielä paistoaikaa jäljellä, siirrä salaatti ja savulohitäyte kylmään odottamaan perunoiden kypsymistä.
  7. Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä hetki. Leikkaa perunoiden päälle ristiviillot. Purista sitten puhtaan keittiöpyyhkeen tai patalappujen avulla uuniperuna auki.
  8. Lusikoi savulohi täytettä uuniperunan sisälle ja annostele sivuun vihersalaattia.
Vinkki! Jos haluat nopeuttaa perunoiden kypsymistä uunissa, niin voit kuumentaa perunoita mikrossa täydellä teholla noin 4 minuuttia ennen uuniin laittamista.